Poriadok s Lamitecom: Zakladače sú váš top pomocník v roku 2020

Máme tu nový rok, s ním novoročné predsavzatia a chuť začať odznova a lepšie. To platí aj o práci a poriadku v dokumentoch. Ako vykročiť správnou nohou a mať vo svojich pracovných veciach poriadok celý rok?

Kedy, keď nie teraz?

Úvod nového roka si mnohí spájame s novým začiatkom. Je to pre nás míľnik, od ktorého sa chceme odraziť, zanechať staré zlozvyky a dať priestor novým a lepším. Začíname zdravšie žiť, jeme vyvážené jedlá, čítame viac kníh a snažíme sa udržiavať vo veciach poriadok.

 

Január je ideálny čas, kedy vniesť poriadok aj do svojich dokumentov. Pracovné tempo sa rozbieha, dodávatelia ešte čerpajú dovolenky, zákazníci a klienti sú tiež v dovolenkovom režime. Práve teraz máte čas upratať a roztriediť všetko to, čo ste počas hektických chvíľ hádzali na jednu kopu.

Založte si zakladač

Jedným z top pomocníkov pri evidencii dokumentov sú klasické pákové zakladače. Máte preferovaný materiál? Vybrať si môžete kartónové, poloplastové, ale aj celoplastové pákové zakladače. Najdôležitejšou časťou je však funkčná a kvalitná páková mechanika. 

 

Pákové zakladače s mechanikou 180 stupňov poskytujú širšie otvorenie, založenie väčšieho množstva papierov a rýchlejšiu prácu so zakladačom. Ušetríte tak čas i miesto. Na zakladanie papierov sú ideálne euroobaly, ktoré sa už dnes vyrábajú vo vysokej kvalite.

 

Náš tip: Kto povedal, že zakladače nemôžu byť veselé? Ak chcete do svojej práce vniesť trošku hravosti, vyskúšajte pákové zakladače s farebnými motívmi.  

Zelený a kvetovaný zakladač od Lamitecu

Poznáte krúžkové zakladače? Na rozdiel od klasických pákových je v nich dokument zachytený v štyroch bodoch. Dokumenty tak držia lepšie na svojom mieste a archivovanie je trvácnejšie. Oceníte to v prípade hrubších dokumentov, v ktorých listujete častejšie.

 

Ďalšou možnosťou sú závesné obaly. Táto alternatíva je vhodná pre dokumenty, ktoré nie je potrebné mať zoradené, ale stačí ich mať zatriedené do jednotlivých kategórií. Nemusíte používať euroobaly a ani dierovače. Svoje dokumenty jednoducho voľne vložíte do závesného obalu, ktorý potom vložíte do vhodného zásobníka.

Krúžkový zakladač

Vďaka novoročnému poriadku sa vám bude rok 2020 začínať jednoduchšie. No a vďaka praktickým zakladačom si ho určite udržíte počas nasledujúcich 365 dní. Už len si vybrať ten správny druh a farbu a začať zakladať.