Korekčné potreby: Viete na čo slúžia ako ich správne použiť?

Práve vtedy, keď chceme niečo bezchybne napísať a najviac sa ponáhľame, zvyčajne spravíme v texte chybu. Je jedno, či píšeme rukou alebo na písacom stroji. Chybu musíme opraviť a na rad tak prichádzajú korekčné potreby. Viete, ktoré sú pre vás najvhodnejšie a ako ich správne použiť?

Efektívne korekčné rollery

Korekčné rollery sú obľúbenými korekčnými pomôckami, ktoré vám rýchlo, čisto a presne pomôžu opraviť akúkoľvek chybu. Aspoň jeden by nemal chýbať v žiadnej kancelárii, s blížiacimi sa termínmi sa ich počet môže dramaticky zvýšiť.

 

Korekčné rollery sú malé a zmestia sa na každý stôl. Zadovážiť si môžete buď jednorázové, alebo ak chcete byť efektívnejší a produkovať menej odpadu, siahnite po takom s vymeniteľnou náplňou. Korekčný film rollerov má štandardne šírku od 4,2 mm po 6 mm a návin od 8 m do 14 m. Je suchý a tak môžete okamžite písať. Korekčné rollery sú vhodné na papier, fólie i na text písaný strojom.

 

Medzi ďalšie nemenej efektívne a obľúbené korekčné potreby patria korekčné perá pre plynulé opravy textu a rýchloschnúce korekčné laky s vysokou krycou schopnosťou.

 

Efektívne korekčné rollery

Lepiace tyčinky vhodné aj pre školákov

V kancelárii sa vám často stane, že potrebuje prilepiť papier, fotografie alebo zlepiť roztrhnutú kartónovú škatuľu. Pre túto činnosť sú ideálne lepiace tyčinky, ktoré nekvapkajú, neroztekajú sa, nekrčia papier, všetko zlepíte raz-dva.

 

Sú vhodné aj pre školákov počas hodín výtvarnej výchovy. Neobsahujú rozpúšťadlá a ak vaše deti prepadne náhla inšpirácia a rozhodnú sa zlepiť rifle so svojim tričkom, lepiace tyčinky sú vyprateľné už pri 40 stupňoch. Lepiace tyčinky si môžete vybrať v rôznych hmotnostiach, všetko záleží od toho, koľko v daný týždeň potrebujete zlepiť.

 

Takisto môžete využiť aj univerzálne tekuté lepidlá a ak nešťastnou náhodou v kancelárii odbijete uško zo svojej obľúbenej šálky na kávu, tak aj sekundové lepidlá.

Lepiace tyčinky vhodné aj pre školákov

Lepiace pásky pre všetko

Azda neprejde týždeň, keď by ste v kancelárii alebo na úrade nepotrebovali niečo zalepiť lepiacou páskou. Na váš pracovný stôl sa ku korekčnému rolleru a lepiacej tyčinke najviac hodí klasická priehľadná páska, využiteľná na mnoho spôsobov.

 

Či už ide o dôležitú obálku, kartónovú škatuľu, alebo vytrhnutú stránku zo zbierky zákonov, lepiacou páskou zalepíte všetko. Na vybrané druhy sa dá aj písať, ľahko sa odvíjajú a strihajú a sú odolné voči starnutiu či UV-žiareniu. Lepiace pásky si môžete kúpiť aj s dispenzorom pre ešte ľahšie odvíjanie a odrezanie.

Lepiace pásky pre všetko

Korekčné potreby, lepiace tyčinky a lepiace pásky vám pomôžu, keď v zhone spravíte preklep vo výročnej správe, pri potrebe prilepiť papier alebo zalepiť obálku s dôležitým obsahom. Sú jednoducho nevyhnutnou výbavou každej správnej kancelárie.