Archivácia dokumentov: trendom sú pestré euroobaly a kvalitné škatule

Trendy v archivácii nie sú len o kráse. Farebné euroobaly vám pomôžu nájsť tie správne dokumenty a kvalitné archívne škatule predchádzajú nástrahám archívov. Dokumenty poškodené vlhkosťou či vyblednutím sú už minulosťou.


Archivovanie už dávno nie sú len sivé škatule a hordy papierov. Mnoho dokumentov už nemusíte uchovávať v papierovej podobe. Preto tie dokumenty, ktoré zo zákona musia byť archivované, môžete hýčkať pestrými obalmi a kvalitnými archívnymi škatuľami.

Archivujte prehľadne a príjemne s farebnými euroobalmi

Farebné euroobaly neplnia len estetickú funkciu. Samozrejme, že sa vám lepšie pracuje, keď máte k dispozícii pekné a kvalitné pracovné pomôcky, nie staré, ozobané úbožiatka, s ktorými sa ťažko narába. Archivácia vám pôjde hneď lepšie. Navyše, ak si vytvoríte vo farbách svoj systém. V dokumentoch sa rýchlo zorientujete aj po rokoch.

Archivujte prehľadne a príjemne s farebnými euroobalmi

Vybrať si môžete z pestrej palety euroobalov, v ponuke nájdete mix farieb, aj jednofarebné sety. Je len na vás, či si zvolíte euroobaly s farbou po bočných okrajoch, alebo siahnete po celofarebnej verzii.

Vyberte si archívne škatule, ktoré vám vydržia roky

Ak nebudete každú chvíľku kupovať nové škatule, ušetríte. No okrem trvácnosti archívnych škatúľ je dôležité v prvom rade to, aby v nich dlho vydržali aj vaše dokumenty. Preto sa pri výbere obzrite po takých, ktoré neobsahujú kyseliny. Dôležité sú aj bočné otvory, aby prenášanie archívnych škatúľ bolo bezpečné.

 

Väčšina archívov sú vlhké pivničné priestory so zlým vetraním. To dokumentom neprospieva. Ak je to prípad aj vášho archívu, uložte citlivé dokumenty do vodeodolných boxov. Kým ich naplníte, môžete ich jednoducho ukladať jeden do druhého, čím ušetríte veľa miesta. Vybrať si môžete z rôznych farieb a veľkostí.

Vyberte si archívne škatule, ktoré vám vydržia roky

Ak hľadáte okrem trendov aj praktické rady, ktoré vám uľahčia archivovanie, inšpirujte sa článkom 5 tipov na archivovanie dokumentov bez stresov. Na výzvy je dobré sa pripraviť, nech ich zvládate s úsmevom.