Aký typ obálok sa najlepšie hodí pre vašu zásielku?

Potrebujete odoslať dôležitú zásielku, ale nie ste si istí, akú obálku použiť? V Lamitecu máme všetky, stačí si vybrať správny druh.

Ešte pred samotným výberom druhu obálky je dôležité stanoviť si jej rozmer. Veľkosť sa označuje podobne ako pri kancelárskom papieri. Sú teda k dispozícii modely B4, C4, C5 a C6. Taktiež sa treba zamyslieť nad tým, čo sa chystáte odoslať, a teda, akú funkciu musí obálka plniť.

Samolepiace obálky a obálky s páskou

Časy, kedy ste museli obálky pre zalepením „ochutnať”, sú dávno preč. Obálky sú vyrábané so šikovnou páskou alebo samolepiace s aktívnym lepidlom. Stačí jednoducho odlepiť pásik a vaša zásielka je v bezpečí.

 

Ak často odosielate doporučene, ušetrite si zdĺhavé vypisovanie a zaobstarajte si predtlačené obálky. Do okienok jednoducho vypíšete všetko potrebné.

 

Nezabudnite, že doporučená zásielka musí obsahovať:

  • meno a priezvisko vás i prijímateľa,
  • adresu doručenia, i tú vašu, aby sa v prípade nedoručenia vrátila zásielka k vám.
Samolepiace obálky a obálky s páskou

Bublinkové obálky a špeciálne obálky

Ak prepravujete niečo krehké, najlepším variantom sú bublinkové obálky. Sú ľahké, ale zároveň vďaka špeciálnej fólii s vankúšikmi ochránia vašu zásielku pred poškodením. Obálky sú navyše elastické a keďže sú na povrchu potiahnuté polyetylénovou fóliou, ľahko odolávajú aj vlhkosti a roztrhnutiu.

Bublinkové obálky a špeciálne obálky

Potrebujete klientovi poslať dôverný dokument alebo peniaze? Môžete sa spoľahnúť aj na poštu. Bezpečnostné obálky obsahujú špeciálnu pásku a radu vylepšení, ktoré nedovolia, aby niekto otvoril vašu zásielku bez toho, aby ste to okamžite nerozoznali.

 

Pre objemnejšie predmety sú vhodné nepremokavé tašky so skladanými stranami. Majú taktiež praktickú odtrhávajúcu pásku a sú vhodné aj na potlač.

Aké sú podmienky doručenia Slovenskou poštou?

Ak chcete poslať zásielku ako list, musí mať hmotnosť maximálne 20 g. Maximálna veľkosť je 23,5 × 12 cm. Pre istotu si rozmery skontrolujte podľa nariadení Slovenskej pošty.

 

Pri doporučenej zásielke platia na rozmery tie isté kritériá.

 

Neviete, ako dlho bude blúdiť vaša zásielka, kým sa dostane k prijímateľovi? Záleží to len od toho, akým spôsobom ju pošlete. Dodacia lehota je pre zásielky:

  • 1. triedy – nasledujúci pracovný deň po dni podania,
  • 2. triedy – druhý pracovný deň po dni podania.

 

V Lamitecu ponúkame široké spektrum kancelárskych potrieb. Okrem spomínaných obálok a bežného vybavenia na pracovisko, vám ponúkame aj občerstvenie a kancelársky nábytok. Užitočné informácie a novinky nájdete vždy na našom blogu.