Kalendár, diár alebo aplikácia? Čo zvíťazí v roku 2024?

Na pultoch predajní sa pomaly začínajú objavovať kalendáre a diáre pre rok 2024. Aké výhody majú klasické papierové oproti aplikáciám?

Kalendár vs. diár vs. aplikácia

Pre každého je kalendár alebo diár nevyhnutnosťou. V súčasnosti majú diáre veľkú konkurenciu v mobilných aplikáciách. Stále si však držia svoje miesto na trhu, pracovných stoloch alebo v diplomatkách podnikateľov.

Výhody elektronických aplikácii

Dnes je aplikácia s diárom alebo kalendárom základné vybavenie každého telefónu. Jestvuje množstvo aplikácii, z ktorých si vie každý vybrať podľa svojho gusta. Telefón v dostatočnom predstihu upozorní na nasledujúcu udalosť.

 

Aplikácie sú vhodné prevažne pre tých, čo sú permanentne v pohybe a nemajú kanceláriu. Stačí vybrať telefón a pozrieť si, čo je naplánované.

Prečo sa však klasické diáre a kalendáre tešia takej obľube?

Ide o prestíž a zároveň, v prevažnej miere situácii, aj o praktickosť. Predstavte si, že ste na pracovnom stretnutí alebo rokovaní a je potrebné si poznačiť dôležitú udalosť. Bolo by vrcholne nespoločenské, ak by ste vytiahli telefón a začali doň ťukať.

 

V takýchto prípadoch je akceptovateľný diár, ktorý máte položený pred sebou a každú dôležitú informáciu si ihneď zapíšete. Firme alebo obchodnému partnerovi tak dávate najavo, že sa o tému maximálne zaujímate.

 

Aj samotný diár a jeho vzhľad dáva vám a situácii patričnú dôstojnosť. Tu by ste mali zabudnúť na jednoduché zápisníky v mäkkej papierovej väzbe. Čím kvalitnejšie spracovanie a väzba, tým viac dávate najavo serióznosť vášho záujmu. Upozorňujú na váš zmysel klásť dôraz na každú maličkosť, ktorá tvorí celok úspešnej práce.

Ďalšie prednosti klasických diárov

Vediete telefonický rozhovor počas ktorého ste prijali informácie o dôležitých termínoch? Počas telefonátu je praktickejšie si ich ihneď poznamenať do otvoreného diára, kalendára. Nemusíte si robiť poznámky na papier a následne zadávať do aplikácie.

Alebo ste v pohybe a prekvapí vás dôležitý telefonát alebo situácia, kde je potrebné si okamžite poznačiť dôležitú informáciu. V tej chvíli je najjednoduchšie vytiahnuť z tašky kompaktný diár a v zlomku sekundy to máte zaznamenané.

A čo klasický kalendár?

Či už stolový, alebo nástenný kalendár, pri práci ich využijete nielen v kancelárii, ale sú aj neodmysliteľnou súčasťou domácnosti. Stále máte na očiach dôležité udalosti, ktoré je nutné realizovať. Tak si viete naplánovať čas v dostatočnom predstihu.

Ak si písomne zaznamenávate všetky potrebné pracovné veci do kalendára, ten je viditeľný pre každého, kto vás v kancelárii navštívi. Klient si spraví o vás obraz ako o odborníkovi, ktorý sa práci venuje naplno a má dostatočné skúsenosti.

Rozhodnite sa správne a včas

Je jednoznačné, že klasické diáre a kalendáre si udržia svoje miesto aj v roku 2024. A boli spomenuté len niektoré výhody v ich prospech. Každý zistí sám, aké ďalšie plusy mu vedia priniesť.

 

Každopádne, vhodný diár, kalendár, ktorý najviac korešponduje s vašou osobnosťou a profesiou je vhodné zakúpiť si v tomto čase. Koncom roka už zvyknú byť tie najlepšie vypredané.