Čistiace prostriedky: Ako udržať vašu kanceláriu čistú a voňavú?

čistiace prostriedky

Kvalita pracovného prostredia priamo vplýva na výkon každého zamestnanca. Aj tá najskromnejšie zariadená kancelária môže pôsobiť útulne, ak bude uprataná, voňavá a s dostatkom svetla. Viete, ako udržať svoju kanceláriu čistú? Máme pre vás niekoľko skvelých tipov.

Vplyv pracovného prostredia

Je vedecky dokázané, že pracovné prostredie ovplyvňuje výkon zamestnancov. Je len na vás, či to bude pozitívny vplyv. Existuje hneď niekoľko faktorov, ktoré človek vedome alebo podvedome vníma:

 

●      dostatok svetla – vpustite si do kancelárie slnečné svetlo, ktoré je pre prácu ideálne. Ak to nie je možné dosiahnuť, zabezpečte si kvalitné osvetlenie,

●      hluk – sústrediť sa v nadmerne hlučnom prostredí je mimoriadne namáhavé. Hrozí, že vaše myšlienky budú blúdiť kade-tade,

●      čistota prostredia – špinavá kancelária, plná prachu ovplyvňuje váš výkon aj zdravie. V čistej kancelárii vám pracovný čas ubehne vždy o niečo rýchlejšie.

Ako udržiavať čistotu a poriadok?

Vo vašom zozname úloh pri udržiavaní poriadku v kancelárii by mala byť na najvyššej priečke hygienická čistota. Existuje množstvo čistiacich prostriedkov na nábytok, ktorých použitie je naozaj jednoduché. Antibakteriálne vlhčené obrúsky napríklad zanechajú váš pracovný stôl čistý, lesklý a voňavý.

 

Vôňa je to prvé, čo vaše zmysly zachytia pri vstupe do kancelárie. V takých open officeoch sa zvyknú miešať rôzne, lepšie aj horšie vône. Nebojte sa v primeranej miere používať kvalitné osviežovače vzduchu. Ak zvolíte jemnú, nevtieravú vôňu, ktorá vo vás prehĺbi pocit čistoty, hneď sa vám bude lepšie pracovať. Osviežovače sa skvele hodia aj na toalety, kde je voňavý pocit hádam ešte dôležitejší.

Ekologické čističe

Otázka ekológie je dôležitá aj pri čistiacich prostriedkoch. V Lamitecu sa stotožňujeme s myšlienkou ekologického upratovania, preto v našej ponuke nájdete aj ekologické čističe. Prostriedky na umývanie každého povrchu, kúpelne alebo toalety neobsahujú chlór a jedovaté ftaláty. Sú prijateľnejšiou alternatívou pre čistotu kancelárií aj budúcnosť našej planéty.

Zhlboka sa nadýchnite

Povedzme si pravdu, kancelárske prostredie nebýva pre prácu vždy ideálne. Zvýšený pohyb osôb, prašno a rôzne alergény, to všetko vplýva na vaše zdravie. Ak chcete svojim zamestnancom a kolegom dopriať prostredie bez patogénov, vírusov a baktérií, skúste zvážiť kvalitnú čističku vzduchu. Moderné čističky vzduchu sledujú kvalitu ovzdušia v kanceláriách a automaticky nastavujú rýchlosť ventilátora.

 

Poriadok a čistotu na vašom pracovisku by ste nemali podceňovať nielen teraz, ale takisto v priebehu celého roka. V kanceláriách predsa trávite väčšinu dňa, je preto dôležité udržiavať ich čisté. Zamestnanci sa vám odmenia skvelým pracovným výkonom a minimálnou absenciou z dôvodu rôznych chorôb.